Skip links

SVAN 979 – Sonometru, Analizor de Zgomote, Vibrometru, Analizor de Vibratii

SVAN 979

Analizor de sunet și vibrații de clasa 1

SVAN 979 este un contor de nivel sonor APROBAT TIP de clasa 1 și analizor cu specificațiile tehnice superioare. Domeniul său de măsurare începe de la 12 dBA!

SVAN 979 este un dispozitiv care combină toate funcționalitățile de măsurare necesare într-un instrument de mână. Instrumentul este dedicat aplicațiilor de inginerie acustică, cum ar fi măsurători de izolare fonică, frecvență precisă sau semnal tonalitate analiză. În standard, acest instrument sofisticat a fost echipat cu analiza frecvenței în benzi de 1/1 și 1/3 octave, analiză FFT și înregistrare audio pentru recunoașterea sursei de zgomot.

Kit-ul de bază include, de asemenea, pachetul acustic de construcție: măsurători RT 60 și funcții de generator de semnal.

Contoare de sunet de nouă generație

SVAN 979, SV 973 contor nivel de sunet clasa 2, și SV 971A contor de nivel sonor clasa 1 sunt modele de nouă generație care respectă IEC 61672. Au dimensiuni și greutate redusă, precum și compatibilitate îmbunătățită a aplicațiilor prin intermediul aplicațiilor mobile, care este caracteristica lor principală.

Screenshot 12

Principalele
Caracteristici

979 sound level meter 4Intensitate sonoră
este o măsură a sunetului care corespunde percepției subiective a oamenilor, ținând cont de sensibilitatea auzului uman pentru diferite frecvențe.

Este o măsură a sunetului care corespunde percepției subiective a oamenilor, luând în considerare sensibilitatea auzului uman pentru diferite frecvențe (metoda Zwicker conform standardului ISO 532B). În multe cazuri, s-a dovedit că intensitatea sonoră este mai fiabilă decât nivelurile ponderate A (și istoricul în timp) în cuantificarea sunetelor de bandă largă de nivel relativ scăzut, în concordanță cu impresia subiectivă

979 sound level meter 1Sonometru și analizor de nivel sonor clasa 1
tip omologat în conformitate cu procedurile IEC 61672

IEC 61672 oferă specificații de performanță acustică pentru sonometre în domeniul auditiv uman. Conform IEC 61672, sonometrele trebuie să aibă o aprobare de model de către o organizație de testare independentă, iar clasa de performanță a unui sonometru trebuie verificată în cadrul unor teste periodice în conformitate cu IEC 61672-3. Sonometrul SVAN979 a fost aprobat ca sonometru de clasa 1 de către o serie de instituții de testare independente din întreaga lume, în conformitate cu procedurile IEC 61672.

979 sound level meter 5Analizator puternic în timp real
analiză de frecvență, înregistrare a undelor și înregistrare rapidă a datelor

Sonometrul SVAN979 este un aparat de măsură complet și profesional pentru inginerii de sunet și vibrații. Într-o versiune standard, SVAN979 Sound Level Meter oferă o serie de caracteristici avansate, inclusiv analiza de frecvență în benzi de 1/1 și 1/3 octavă, analiza FFT și înregistrarea wav. Opțional, poate analiza tonalitatea, STIPA sau chiar analiza de 1/6 & 1/12 octave în timp real! În plus, rezultatele pot fi înregistrate ca istoric temporal cu un pas de 2 ms. Datorită implementării filtrului de ponderare G, instrumentul este o alegere perfectă pentru măsurătorile în parcurile eoliene, unde sunt adesea necesare măsurători de infrasunete. Kitul de bază include, de asemenea, pachetul acustic de construcție: RT 60 funcții de măsurare și generator de semnal

979 sound level meter 3Hardware dedicat profesioniștilor
carcasă extrem de robustă și rezistentă, protecție întărită

Sonometrul SVAN979 a fost conceput pentru profesioniști, carcasa sa din aluminiu oferă confortul unei prinderi sigure pentru utilizator și protejează hardware-ul împotriva interferențelor electromagnetice. Preamplificatorul a fost întărit cu un guler metalic pentru o protecție suplimentară a traseului de măsurare. Intrarea semnalului constă într-un microfon omnidirecțional GRAS 40 AE de înaltă calitate care permite măsurători de sunet de la 3,15 Hz. Datorită preamplificatorului SV 17 este posibilă și utilizarea microfoanelor care necesită o tensiune de polarizare de 200 V. De asemenea, hardware-ul dispune de un afișaj color OLED super contrastat de 2,4″, interfață Bluetooth® încorporată pentru aplicații pentru smartphone. Sonometrul SVAN979 este alimentat de la baterii reîncărcabile 4xAA, care sunt livrate cu un încărcător dedicat. Este furnizată și o sursă de alimentare externă. Ceea ce este apreciat de profesioniștii cu experiență – bateriile pot fi schimbate la fața locului.

979 sound level meter 2Tonalitate
este o analiză comună a calității sunetului în legătură cu auzul uman.

Este o analiză comună a calității sunetului în raport cu auzul uman. Tonalitatea determină tonurile deranjante considerate ca un atribut negativ al sunetului și calculează valoarea de penalizare în dB care trebuie adăugată la nivelul de zgomot pentru a indica deranjul acestuia. În conformitate cu ISO 1996-2, analiza tonală este obligatorie dacă caracteristicile zgomotului includ tonuri audibile.

Principalele
Caracteristici

noise measurement 979Măsurători de sunet
toate într-un singur instrument portabil

Instrumentul poate fi utilizat ca instrument portabil sau poate fi atașat cu ușurință la un trepied. Pentru aplicații de monitorizare, acesta poate fi plasat într-o carcasă impermeabilă dedicată. Pentru acustica clădirilor, poate fi operat de la o aplicație pentru smartphone. Gama largă de frecvențe de la 3,5 Hz și zgomotul intern redus de 12 dBA permit utilizarea SVAN 979 pentru aplicații de inginerie acustică atât la locul de muncă, cât și în mediul înconjurător

960x550 SV279 EM.jpgZgomotul ambiental
modernizarea unei stații de monitorizare

Cu ajutorul accesoriilor opționale, SVAN 979 poate fi transformat într-o stație de monitorizare a zgomotului. Pentru astfel de aplicații, instrumentul este adăpostit într-o carcasă dedicată, cu grad de protecție IP 65, care conține o baterie cu plumb-acid, a cărei durată de funcționare poate fi extinsă cu ușurință prin conectarea unei baterii externe sau a unui panou solar. Unitatea de încărcare inteligentă permite utilizarea unui panou solar fără controlere scumpe și baterii grele. Carcasa este dotată cu conectori foarte rezistenți și impermeabili (standard militar) și este furnizată cu o sursă de alimentare externă IP 65. Sistemul este echipat cu un modem 4G care susține conexiunea dintre PC și stație.

room acousticsAcustica clădirii
utilizați aplicația pentru smartphone

Un mare avantaj al SVAN 979 este capacitatea de a face măsurători de acustică a clădirilor. Precizia ridicată, împreună cu înregistrarea spectrelor la milisecunde, permite utilizatorilor să efectueze toate măsurătorile necesare pentru a obține rezultate privind izolarea fonică a fațadelor, a zgomotului aerian sau de impact. SVAN 979 se dovedește a fi de neprețuit pentru măsurarea acusticii clădirilor, configurările predefinite făcând ca măsurătorile în mai multe puncte să fie ușoare și rapide. Atât instrumentul, cât și sursa de sunet pot fi controlate de la distanță cu ajutorul aplicației dedicate pentru smartphone.

 

Cere Oferta
Aplicații
Măsurători de sunet
Zgomot de mediu
Zgomotul la locul de muncă
Acustica clădirilor
Vibrațiile mașinilor
Caracteristici hardware
Număr de canale 1
Autocalibrare
Comunicare la distanță
Bluetooth
Interfețe de comunicare USB, I/O, RS232, Bluetooth
Afișaj
Tastatură 9 taste
Memorie uSD 16 GB
Tip de baterie AA
Timp de funcționare 8 -12 ore
Intervalul de temperatură de funcționare =A18-10 °C până la 50 °C
Interval de umiditate până la 90 % RH, fără condensare
Greutate 600 de grame
Dimensiuni 310 x 79 x 39 mm
Caracteristici de măsurare a sunetului
Standarde Clasa 1: IEC 61672-1:2013, Clasa 1: IEC 61260-1:2014
Omologări de tip Da
Tip de microfon G.R.A.S. 40AE
Preamplificator tip SV 17
Domeniu de funcționare liniară conform IEC 61672 22 dBA Leq÷140 dBA Peak
Domeniul total de măsurare 12 dBA Leq÷140 dBA vârf
Zgomot intern <12 dBA Leq
Domeniul de frecvență 3,15 Hz ÷ 20 kHz
Filtre de ponderare A, B, C, Z, G
Constante de timp Lent, Rapid, Impuls
Profiluri pe canal 3
Pasul minim de înregistrare 2 ms
Statistici Ln (L1-L99)
Statistici în octave sau terțe octave
Înregistrare audio
1/1 octavă
1/3 octavă
1/6 octavă opțional
1/12 octavă opțional
FFT
RT60
STIPA opțional
Generator de semnal
Tonalitate opțional
RPM opțional
Filtre programabile de către utilizator opțional
Caracteristici de măsurare a vibrațiilor
Standarde ISO20816
Număr de canale 1
Tip de senzor IEPE
Tip de intrare IEPE
1/1 octavă
1/3 octavă
Recodificare WAV
FFT
RPM opțional