Skip links

SVAN 977 – Sonometru și Vibrometru clasa 1

SVAN 977

Sonometru și Vibrometru clasa 1

SV 977D este un sonometru și vibrometru de clasa 1 proiectat pentru acustica clădirilor, zgomotul profesional și măsurătorile de zgomot de mediu. Aparatul de măsură este un succesor al SVAN 977A, oferind un nou microfon de 1/2″ MK255 care oferă o gamă largă de frecvențe de la 3 Hz și o stabilitate excelentă a sensibilității pe termen lung. SV 977D are o interfață Bluetooth® încorporată pentru conectarea fără fir cu aplicații pentru telefoane inteligente, cum ar fi Building Acoustics Assistant, care extinde capacitățile de măsurare dedicate acusticii clădirilor.

O caracteristică unică a SV 977D este banda de măsurare a ultrasunetelor de până la 40 kHz. Banda de ultrasunete este considerată în mod normal ca fiind gama de frecvențe de peste 20 kHz. Ultrasunetele sunt utilizate într-o serie de procese industriale, cum ar fi curățarea, găurirea sau sudarea, precum și în spitale pentru proceduri medicale.

SV 977D poate fi utilizat și ca măsurător al nivelului de vibrații – prin simpla conectare a unui cablu și a unui senzor de vibrații.

Screenshot 9

Noua generație de sonometre

Noul sonometru SV 973, clasa 2, și noul sonometru SV 971A, clasa 1, sunt două modele de nouă generație care respectă IEC 61672. Acestea au o dimensiune și o greutate reduse, precum și o compatibilitate îmbunătățită cu aplicațiile prin intermediul aplicațiilor mobile, ceea ce reprezintă principala lor caracteristică.

Principalele
Caracteristici

sv977d frequency analysis slm1/1 și 1/3 octavă la bord!
analiză de frecvență, ultrasunete, înregistrarea undelor

ANALIZA DE FRECVENȚĂ a semnalului în benzi de 1/1 sau 1/3 octavă permite determinarea influenței frecvențelor înalte sau joase asupra valorilor globale. Cu un microfon opțional, SV 977D asigură analiza ULTRASUNETELOR până la 40 kHz. Banda ultrasunetelor este considerată în mod normal ca fiind gama de frecvențe de peste 20 kHz. Limitele nivelurilor admisibile ale ultrasunetelor sunt de obicei exprimate în termeni de valori Leq și Max specificate în benzi de 1/3 octavă pentru 20 kHz, 25 kHz, 31,5 kHz și 40 kHz. SV 977D oferă, de asemenea, opțiuni pentru înregistrarea semnalului în domeniul timpului – înregistrarea eșantioanelor de semnal brut cu frecvență definită până la 48 kHz. Post-procesarea fișierelor wave de înaltă calitate (48 kHz, 24 biți), cum ar fi calcularea tonalității, este disponibilă în programul SvanPC++.

sv977d precision in accordance with iec61672 61672Sonometru de nivel de sunet și vibrații clasa 1
Precizie în conformitate cu IEC 61672-1:2013

Sonometrul SV 977 îndeplinește specificațiile de clasă pentru sonometre în conformitate cu IEC 61672-1:2013. Aparatul de măsură utilizează un preamplificator detașabil și un microfon omnidirecțional de înaltă calitate, în conformitate cu IEC61094-4. Gama largă de funcționare liniară în conformitate cu IEC 61672 începe de la 23 dBA. Aparatul funcționează la temperaturi cuprinse între -10 °C și 50 °C. În conformitate cu IEC 61672, clasa de performanță a unui sonometru poate fi verificată prin teste periodice în conformitate cu IEC 61672-3.

sv977d remote communicationComunicare la distanță
Interfață Bluetooth® pentru aplicații mobile

Interfața Bluetooth® încorporată în sonometrul SV 977, împreună cu aplicația pentru smartphone, extinde capacitățile de măsurare cu toate caracteristicile oferite de smartphone-uri. Aplicația pentru smartphone ajută utilizatorul să previzualizeze rezultatele sub formă de diagrame cu istoric de timp, precum și valori numerice. Dimensiunea afișajului unui dispozitiv mobil face convenabilă afișarea vizualizărilor spectrale, cum ar fi analiza de 1/3 de octavă. Pentru acustica clădirilor, aplicația pentru smartphone ajută utilizatorul să calculeze izolația în conformitate cu ISO 16283. Rezultatele izolării fonice sunt prezentate pe ecran și sub forma unui raport conform cerințelor ISO

Principalele
Aplicații

sv977d occupational noise measurement workZgomotul la locul de muncă
Măsurătorile de zgomot la locurile de muncă

SV 977D poate fi utilizat pentru măsurarea expunerii lucrătorilor la zgomot într-un mediu de lucru, în conformitate cu standardele internaționale și locale, cum ar fi ISO, OSHA etc. Instrumentul oferă niveluri ponderate A și C, precum și înregistrare audio pentru recunoașterea surselor de zgomot și 1/1 octavă pentru selecția de protectoare auditive. Evaluarea rezultatelor este susținută de un software Supervisor dedicat, care oferă șabloane de raportare gata pregătite. Un avantaj suplimentar îl reprezintă capacitatea de măsurare cu ultrasunete, care este utilizată într-o serie de procese industriale, cum ar fi curățarea, găurirea sau sudarea, precum și în spitale pentru proceduri medicale.

sv977d building acoustics insulation omni sourceAcustica clădirilor
Măsurarea izolației acustice

SV 977D înregistrează istoricul în timp al spectrelor cu o precizie de milisecunde, ceea ce permite calcularea rezultatelor RT60, precum și calcularea rezultatelor izolației acustice. Aplicația mobilă Assistant suportă sonometre cu interfață Bluetooth® și ajută utilizatorul la calcularea izolației în conformitate cu ISO 16283. În timpul măsurătorilor se creează un proiect care conține măsurători din încăperile sursă și receptoare pentru diferite poziții ale sursei sonore. Proiectul este salvat în memoria sonometrului împreună cu fișierele de măsurare

sv977d environmental noise sv277pro monitoring stationZgomotul ambiental
Modernizarea unei stații de monitorizare

Sonometrul SV 977D clasa 1 poate fi instalat într-o carcasă cu grad de protecție IP 65 pentru măsurători de zgomot în aer liber. Kitul de protecție a microfonului ușor poate fi instalat cu ușurință pe un stâlp cu filet de montare standard. Stația de monitorizare de tip carcasă utilizează un modem 4G pentru comunicarea la distanță cu internetul. SvanNET, un serviciu de conectivitate, susține conexiunea dintre PC și stație. SvanNET permite utilizarea tuturor tipurilor de cartele SIM cu sistemul, indiferent dacă acestea au IP public sau privat. Conexiunea prin SvanNET permite utilizatorilor să folosească un telefon mobil sau o tabletă pentru a verifica starea stației de monitorizare a zgomotului. Stația acceptă un modul METEO opțional pentru evaluarea condițiilor meteorologice, cum ar fi viteza și direcția vântului, temperatura, umiditatea, presiunea ambientală sau precipitațiile

Cere Oferta
Aplicații
Măsurători de sunet
Zgomotul la locul de muncă
Acustica clădirilor
Vibrațiile mașinilor
Caracteristici hardware
Număr de canale 1
Autocalibrare
Comunicare la distanță
Bluetooth
Interfețe de comunicare USB-C, I/O, RS232, Bluetooth 5.2
Afișaj
Tastatură 9 taste
Memorie uSD 32 GB
Tip de baterie  AA
Timp de funcționare 12-16 ore
Intervalul de temperatură de funcționare  -10 °C până la 50 °C
Interval de umiditate până la 90 % RH, fără condensare
Greutate 600 de grame
Dimensiuni 343 x 79 x 39 mm
Caracteristici de măsurare a sunetului
Standarde Clasa 1: IEC 61672-1:2013, Clasa 1: IEC 61260-1:2014
Omologări de tip aprobate în conformitate cu cerințele WELMEC
Tip de microfon Microtech Gefell MK 255
Preamplificator tip SV 12L
Interval de funcționare liniară conform IEC 61672 23 dBA Leq÷140 dBA Peak
Domeniul total de măsurare 16 dBA Leq÷140 dBA Peak
Zgomot intern <16 dB Laeq
Domeniul de frecvență 3 Hz ÷ 20 kHz
Filtre de ponderare A, B, C, Z, LF, U, AU
Constante de timp Lent, Rapid, Impuls
Profiluri pe canal 3
Pasul minim de înregistrare 2 ms
Statistici Ln (L1-L99)
Statistici în octave sau terțe de octavă
Înregistrare audio opțional
1/1 octavă
1/3 octavă
FFT opțional
RT60 opțional
STIPA opțional
RPM opțional
Caracteristici de măsurare a vibrațiilor
Standarde ISO 20816
Număr de canale 1
Tip de senzor IEPE
1/1 octavă
1/3 octavă
Înregistrare WAV opțional
FFT opțional
RPM opțional

Prezentare generală SV 977

Măsurarea nivelului de vibrații

Măsurarea acusticii clădirii