Skip links

SV 200A – Statie de Monitorizare Zgomot

SV 200A

Statie de Monitorizare a Zgomotului

SV 200A este cea mai performanta Statie de Monitorizare a Zgomotului cu microfoane integrate pentru Directivitatea Zgomotului (NOISE DIRECTIVITY). Aceasta solutie permite identificarea sursei zgomotelor predominante oferind informatii despre locatia lor in plan orizontal si vertical. In practica, masurarea directiei zgomotelor poate indica sursele de zgomot de interes sau excluderea acestora.

Descriere completa

Functiile de măsurare ale SVAN 200 sunt optimizate pentru aplicații de monitorizare a zgomotului. Acesta măsoară și stochează rezultatele adecvate pentru crearea rapoartelor in mod automat. Masuratorile stocate ofera informații detaliate pentru o analiza avansata de post-procesare, iar transferul rapid de date afiseaza în timp real valorile masurate. SVAN 200 include urmatoarele functii in pachetul standard inregistrare multi-profil, înregistrarea în timp real 1/1 și 1/3-octave, înregistrarea evenimentelor audio și analiza statistică. Functiile de măsurare pot fi extinse cu optiunile de: transmitere audio in timp real și modulul de monitorizare meteo. SVAN 200 poate fi folosit atât pentru direcția de referință 0° dar și la 90° (orizontal și vertical), aplicatie comuna pentru aeroporturi și zgomotul ambiental. Direcția de referință se configureaza in meniul aparatului.

Carcasa rezistenta la intemperii, protejeaza aparatul impotriva conditiilor meteo extreme totodata fiind si un instrument de precizie Clasa 1. O atenție specială a fost acordată protecției de vânt foarte eficiente care reduce zgomotul, chiar și la viteze mari a vântului. Încălzirea internă și o carcasă robustă cu două straturi de protecție permite să funcționeze de la -30°C până la +60°C și umiditate de până la 100% RH.

SVAN 200 are un acumulator intern de 2,45 Ah Li-Ion și o interfață pentru conectarea alimentarii acestuia cu panouri solare. Un adaptor de alimentare rezistent la apa pentru încărcarea acumulatorilor și alimentatorul stației este de asemenea integrat. Sistemul este special conceput pentru o instalare ușoară.

Pentru SVAN 200 exista posibilitatea de a integra un modem 3G cu un consum de energie redus sau un punct de acces Wi-Fi. Implementarea protocolului de comunicare avansat și extrem de fiabil oferă un control complet, de asemenea posibilitatea de transmisia de date, publicarea în timp real a datelor și de streaming audio live. Configurarea stației și gestionarea datelor se face cu ajutorul unui browser web sau prin intermediul aplicației SvanPC ++ RC.

SvanNET este un server releu care efectueaza legatura dintre PC si instrumentele Svantek in cazul comunicației 3G. SvanNET utilizează orice tip de cartelă SIM, indiferent daca are IP public sau privat. SvanNET permite conectarea la Statia de Monitorizare SVAN 200 a unui smarthphone sau a unei tablete pentru a vizualiza masuratorile in timp real. SvanNET permite :

 • Descarcarea manuala a fisierelor si configurarea statiei,
 • Descarcarea manuala a fisierelor utilizand modulul SvanPC++ și SvanPC++_RC – Comunicare la Distanta
 • Utilizarea aplicatiei SvanPC++_RC pentru control automat a statiei de monitorizare, arhivare date, publicare pe web, etc.

Caracteristici Principale

 • Clasa 1 IEC 61672-1: 2013 (aprobare de model in UE)
 • Patru microfoane aditionale aflate pe lateralele carcasei detecteaza directia unei surse de zgomot predominante in plan orizontal sau vertical.
 • Analiza de frecventa in timp real 1/1 si 1/3 Octave
 • Semnal audio pentru ascultare si recalculare
 • Comunicare de la distanta prin Modem 3G/4G
 • WLAN sau LAN Bluetooth
 • Functii de alarma prin email sau SMS
 • Actuator electrostatic pentru verificari perioadice
 • Alarme pentru status baterie
 • alimentare
 • stocare
 • status masuratore
 • Modulul GPS adauga locatia masuratorii si sincronizare globala a orei
Cere Oferta
Caracteristici Tehnice De Bază
Grad de protecție: IP 65
Intrări: 1x Alimentare Lemo 3 pini, 1x I/O Lemo 9 pini
Calibrare de la distanță: Actuator electrostatic incorporat, declansare automata sau manuala
Memorie: Card micro SD de 16 GB
Afisaj si tastatura: Ecran color extern OLED de 1.1″
Tastatura: 8 butoane
Interfețe de comunicare: USB / Port serial (RS 232 cu cablu opțional)
Modem 3G (inclus in SV 200_3G)
Modul Wi-Fi / LAN (inclus in SV 200_WiFi)
Intrare pentru declansatorul extern 0-30V cu rezistenta 47kOhm la 3.3V
Alimentare: Baterie reîncărcabilă Li-Ion

Timp de funcționare > 48 ore (14,4 V / 2,9 Ah) 1
Panou solar (nu este inclus) Tensiunea MPPT 17,0 V ÷ 20,0 V
Alimentare AC (inclus) – intrare 100-240V, ieșire +24 VDC 2.5A, carcasă IP66
Sursă externă de curent continuu (nu este inclus) – gama de tensiune 10.5V – 24V, de ex. acumulator 12V sau 24V

Conditii de mediu: Temperatură de la -30 °C pana la 50 °C
Umiditate pana la 99% RH
Dimensiuni: Lungimea de 840 mm cu diametru de 70 mm fara protectia anti-vant (diametrul protectiei de vand 130 mm)
Greutate: Aprox. 2.8 kg cu baterii
 • Caracteristici Tehnice Sonometru
  Standard aplicabil: Clasa 1: IEC 61672-1:2002, Tip 1: IEC 61260:2002
  Filtrări de ponderare: A, C , Z
  Constante de timp: Slow, Fast, Impulse
  Detectări RMS: Detector digital RMS cu detectare vârf, rezoluție 0,1 dB
  Microfon: Microtech Gefell MK 250, 50 mV / Pa, microfon cu condensator prepolarizat 1/2″
  Preamplificator: Integrat
  Domeniul de operare liniar: 25 dBA RMS ÷ 133 dBA vârf (în conformitate cu IEC 61672)
  Domeniul de masurare dinamic total: 15 dBA – 133 dBA (tipic de la nivelul minim de zgomot la nivelul maxim)
  Nivelul de zgomot interior: Mai puțin de 15 dBA RMS
  Domeniul dinamic: 115 dB
  Domeniul de frecventa: 3.5 Hz ÷ 20 kHz
  Rezultatele măsurătorilor: SPL, Leq, SEL, Lden, Ltm3, Ltm5, Lmax, Lmin, măsurarea LPeak simultană în trei profile cu un set independent de filtre și detectoare
  Statistică: Ln (L1-L99), histograma completa și măsurarea simultană cu analiza 1/1 si 1/3 octave în trei profile cu un set independent de filtre și detectoare
  Analiza 1/1 octave Analiza in timp real in concordanta cu Clasa 1 a cerintelor IEC 61260, frecvențele centrale de la 3,15 Hz la 20 kHz este disponibilă simultan cu trei profile pentru măsurători de bandă largă (SLM), istoricul timpului de logare și înregistrare audio.
  Analiza 1/3 octave Analiza in timp real in concordanta cu Clasa 1 a cerintelor IEC 61260, frecvențele centrale de la 3,15 Hz la 20 kHz este disponibilă simultan cu trei profile pentru măsurători de bandă largă (SLM), istoricul timpului de logare și înregistrare audio.
  Inregistrarea de date: Inregistrarea rezultatelor, spectre și date meteorologice cu eșantionare de până la 1 secundă si salvarea parametrilor tehnici selectati cu eșantionare de pana la 2 milisecunde.
  Inregistrarea evenimentelor audio: Înregistrările in domeniul timp sunt în format wav, lățimea de bandă și perioada de înregistrare sunt selectabile.
  Transfer audio in timp real (optional): Transmiterea on-line a semnalului audio pe Internet