Skip links

SVAN 104 IS – Dozimetru Zgomote Anti-EX

SVAN 104 IS

Dozimetru ZgomoteAnti-EX

Dozimetrul de vibrații SV 103 este dedicat măsurătorilor de vibrații mână-braț. Instrumentul respectă ISO 8041: 2005 și este alegerea ideală pentru efectuarea măsurătorilor în conformitate cu ISO 5349 și Directiva Europeană 2002/44 / CE.

Descriere completa

Dozimetrul  este utilizat pentru măsurarea vibrațiilor mecanice transmise mâinii umane atunci când acesta intră în contact cu suprafața unei mașini vibratoare, cum ar fi o mașină de gaurit electrică. Acest tip de vibrații este deosebit de dăunător deoarece poate provoca modificări patologice în sistemul nervos al mâinilor și degetelor denumită în mod obișnuit boală de deget alb. Deoarece nu există nici un remediu pentru tratarea bolii cauzate de vibrații, singurul mod eficient este de a efectua măsurători periodice ale vibrațiilor la locul de muncă și prin urmare, să vă asigurați că operatorul nu este supus acestui pericol.

Cu toate acestea, multe dintre metodele de evaluare utilizate în prezent pentru vibrațiile mâinii-brațului sunt supuse unui nivel foarte ridicat de incertitudine și în general, precizia măsurării vibrațiilor poate varia între ± 20% și 40%, ceea ce face o mare diferență în ceea ce privește evaluarea boala degetului alb.

SV 103 de la Svantek scade semnificativ incertitudinea de măsurare deoarece instrumentul este atașat brațului utilizatorului și este suficient de mic pentru a măsura expunerea zilnică a vibrațiilor fără a interfera cu activitățile normale de lucru.

SV 103 utilizează accelerometru SV 107B, care are un senzor de forță de contact în plus față de accelerometrul standard. Forța de contact este suma forței de prindere și a forței de împingere și este, prin urmare, o măsură a modului în care un utilizator menține ferm instrumentul de măsurat. Aceasta este o recomandare a noilor standarde, iar citirea de la senzorul de forță de contact este afișată și pe ecranul aparatului. Accelerometrul SV 107B se bazează pe tehnologia MEMS, cea mai recentă tehnologie a traductoarelor.

SV 103 este alimentat cu baterii reîncărcabile care sunt încărcate prin interfața USB, care permite, de asemenea, o interconectare ușoară între instrument și un PC. Datele de măsurare sunt stocate în siguranță în memoria mare de 8 GB. Instrumentul funcționează cu software-ul „Supervisor”, care permite configurarea instrumentului, precum și vizualizarea și exportul datelor de măsurare și recalcularea zilnică a expunerii la vibrații.

Ecranul OLED color care oferă o vizibilitate excelentă chiar și în plină zi completează caracteristicile excepționale ale acestui instrument.

Caracteristici Principale

 • Dozimetrul personal de expunere la vibrații zilnice conform ISO 8041
 • Măsurarea amortizării mănușilor conform ISO 10819
 • Accelerometru triaxial conform ISO 5349
 • Măsurarea forței de contact
 • 1/1 sau 1/3 octave analiză în timp real (opțiune)
 • Înregistrarea semnalului în timp (opțiune)
 • Memorie mare de 8 GB
 • Interfața USB 2.0
 • Afișaj color OLED cu super luminozitate și contrast
 • Autonomie > 24 de ore
 • Setări predefinite ușor de utilizat
 • Carcasă compactă și robustă
Cere Oferta
 • Dozimetru acustic
  Standard aplicabil: IEC 61252 ed1.1 (2002); ANSI S1.25-1991 (R2007);
  Rezultatele măsurătorilor: Durata de execuție (TIME), Lpeak, Lmax, Lmin, L, DOSE (%), Doza proiectată D_8h, Doza proiectată PrDOSE, Leq, LAV, LE, SEL8, E, E_8h, LEPd, PSEL, Ltm3, Ltm5, Ln statistici, Contorul de prag maxim (PTC), PTP, Timpul limită superioară (ULT), TWA, TWA proiectat (PrTWA), Lc-a, OVL
  Filtrări de ponderare: A, C , Z
  Constante de timp: Lent, rapid, impuls
  Rata de schimb: 2, 3, 4, 5, 6
  Microfoane: Microfon clasa 2 , carcasă 1/2″ MEMS
  Domeniul de măsurare: 60 dBA RMS ÷ 140.1 dBA Vârf
  Domeniul de frecvență: 20 Hz ÷ 10 kHz
  Analiza 1/1 Octave Analiza în timp real în filtre de octave bandă 9 filtre cu frecvențe centrale de la 31,5 Hz la 8 kHz (opțional)

   

  Caracteristici tehnice de bază
  Memorie: 64 MB
  Afișaj: Ecran color de tip OLED, 128 x 64 pixeli
  Tastatură: 3 butoane
  Interfață de comunicare: USB 2.0
  Alimentare: Celule reîncărcabile Ni-MH timp de funcționare> 50 ore Interfață USB HUB 500 mA
  Condiții de mediu: Temperatură -10 °C…50 °C Umiditate de până la 90 % RH, fără condens
  Caracteristici fizice: Dimensiuni 88 mm x 49.5x 19.2 mm
  Greutate: 117 grame cu baterii