Skip links

Cum aleg cel mai bun sonometru?

c8 slm 2 ro

Căutați un sonometru? 🤔❓
Există multe tipuri diferite de sonometre pe piață, ceea ce face dificilă găsirea celui potrivit pentru nevoile dvs. specifice. La SVANTEK, înțelegem această provocare și am creat un ghid cuprinzător pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun sonometru pentru nevoile dumneavoastră.

c8 slm 3 ro

Care este cel mai bun sonometru pentru mine?

Poate fi o provocare să găsiți sonometrul potrivit pentru nevoile dumneavoastră specifice. În primul rând, trebuie să decideți cum va fi utilizat sonometrul. În mod obișnuit, măsurătorile profesionale ale presiunii sonore urmează proceduri standardizate care prevăd cerințe pentru tipul de sonometru. Dacă aveți nevoie să măsurați zgomotul pentru interesele dumneavoastră, o aplicație mobilă este la fel de bună ca și achiziționarea unui sonometru de pe piață.

Aplicații de măsurare a zgomotului

Următoarele sunt cele mai frecvente tipuri de aplicații profesionale de măsurare a zgomotului:

  • zgomot profesional
  • zgomot de mediu
  • acustica clădirilor și a încăperilor
  • și diverse măsurători de sunet în domeniul ingineriei.

Există câțiva factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un aparat de măsurare a nivelului de zgomot:

Ce tip de zgomot veți măsura?

Dacă măsurați zgomotul ambiental, veți avea nevoie de un sonometru de clasa 1. Pentru măsurătorile de sunet industrial, veți folosi probabil un sonometru de clasa 2.

Ce gamă de niveluri de presiune acustică trebuie să măsurați?

Majoritatea sonometrelor au o gamă de niveluri de zgomot de 30-130 dB. Intervalul de care aveți nevoie depinde de obiectul pe care îl măsurați. Pentru măsurătorile zgomotului ambiental, este posibil să aveți nevoie de o gamă mai mică de 25 dB, dar nu neapărat până la 140 dB. În cazul zgomotului industrial, veți avea nevoie ca nivelul superior să fie de cel puțin 140 dB.

Care este bugetul dumneavoastră pentru un sonometru?

Sonometrele de clasa 1 sunt mai scumpe decât cele de clasa 2, dar ambele vă vor oferi măsurători precise ale sunetului, atâta timp cât îndeplinesc cerințele standardului IEC 61672-1.