Skip links

Zgomot Aeroportuar

Legea nr. 121/2019 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant, în vigoare de la 26 iulie 2019 transpune prevederile Directivei 2002/49/CE privind evaluarea şi gestiunea zgomotului ambiental şi ale anexei la Directiva (UE) 2015/996.

În acest sens, aeroporturile  au obligatia evaluării și gestionării zgomotului de mediu necesare pentru stabilirea de programe de reducere și de dezvoltare de proceduri pentru decolarea/aterizarea aeronavelor care să reducă la minimum impactul zgomotului produs de aeronave asupra mediului în scopul menținerii sau îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din vecinătate și al asigurării compatibilității între activitățile de transport aerian și zonele rezidențiale, în special în cazul zborurilor de noapte.

https://www.svantek.com/products/big/sv_200a_noise_monitoring_station-14915585075530_60528300.jpg

Chiar dacă aeroporturile nu pot elimina total zgomotul aeronavelor, acestea pot urmări să minimizeze zgomotului prin monitorizarea expunerii persoanelor din zonă.

Sistemele Svantek de monitorizare a zgomotului ajută aeroporturile să monitorizeze zgomotul conform standardelor in vigoare.

Stația de monitorizare a zgomotului SV 100A  de la Svantek îndeplinește toate cerințele necesare monitorizării impactului zgomotului aeronavelor asupra rezidenților adiacenți. Acesta ajută aeroportul să aibă o imagine de ansamblu obiectivă și să optimizeze procedurile de reducere a zgomotului. 

SV 200A reprezintă stația de monitorizare a zgomotului de top a gamei, cu microfoane încorporate pentru detectarea DIRECTIVITĂȚII Zgomotului. Această soluție revoluționară permite identificarea surselor de zgomot dominante care furnizează informații despre locația lor atât pe direcții verticale cât și orizontale. În practică, măsurarea direcțivității oferă posibilitatea de a indica sursa dominantă de zgomot în zona de măsurare sau de a exclude evenimentele nedorite.

Stația poate efectua o analiză a frecvenței în timp real în benzile de 1/1 și 1/3 OCTAVE și o poate salva ca date istorice. În plus, poate înregistra semnalul AUDIO pentru recunoașterea sursei de zgomot și recalcularea datelor.

Funcția ALARME AVANSATE poate trimite notificări prin e-mail și SMS, declanșate de condițiile de nivel de prag, combinate cu condițiile de timp. De asemenea, sunt disponibile și alarmele de stare ale stației.

SvanNET este o aplicație server avansată, care acceptă conexiunea la distanță cu SV 200A.

svannet

SvanNET permite utilizarea tuturor tipurilor de carduri SIM cu modemul SV 200A, indiferent dacă au IP public sau privat. Conexiunea prin SvanNET permite utilizatorilor să folosească un browser web pentru a urmări rezultatele măsurării în timp real, pentru a descărca manual fișiere și a configura stația.

Pentru mai multe informații și consultanță despre soluțiile de monitorizare a zgomotului aeroportului și a aeronavelor, va rugăm să ne contactati!